Reve

Reve Februari

Reve blir längre och längre och livsgnistan kom tillbaka efter endast 2, 5 behandlingar .

Efter första behandling kom jag efter endast några dagar för att komplettera 1a behanlingen vid bogen

Innan 1 behandling April

Innan 2 behandling

efter andra behandling

efter första behandling

efter 2 behandling Maj 1 månad senare

Rehabilitering är möjligt

Ja rehab är möjligt även vid till synes svåra fall. En engagerad ägare, ett engarerad team bestående av veterinär, fysioterapeut( mig), kiroprakter och till slut en mycket duktig hovslagare. Och rätt träning!

Denna hästen var halt på 4 ben och kort innan avlivningen. Opererades i bäckenet för 3 år sedan, besvär vänster bak återkom på sensommaren och kraschade trots veterinärbehandlingar på hösten . Han kom till mig februari för behandlingar. ( Jag hade ingen djupvåg då än )för veterinären kunde inte ställa längre en nyttigt diagnos. Hovarna var i obalans. Dessa resultat nådde vi inom endast 3 månader efter att han varit hos mig i 4 veckor, masserad, mobiliserad och lasrat ,introducerad i balansträning som en riktigt engagerad ägare fick lära sig och efter jag balanserade hans hovar som jag fick mycket beröm för av vet. OK vad har det med djupvåg att göra. ? Ja jag fick den i Mars och använde den omedelbart och regelbundet på honom när han var hemma. Så ser funktionella muskler ut. Dessutom kom en mycket erfaren kiroprakter som klubbade hans länd. Det finns tre sortens bilder som jag visar. Precis innan han kom till mig, Sen aktuella bilder ( vilken energi ! ), men därefter bilder där han ansågs var i bra skick för tävling. Han har alltid gåtts igenom av en equiterapeut och fått regelbundet massage under åren. Men jag vill ta lite kredit också för hovarna och balansträningen :-D som är en nyckel till vettigt rehab.
Tillägga kan man säga att han avskydde bomarbete innan.

Kolla bildspelen efter varandra

Svullet öga-hematom-ödem i benen-mugg

svullet öga

Ögonen behandlade jag med laser 3 dagar i rad och 4.de gången efter 2 dagars paus . Efter det var det helt normalt igen för en minimal kostnad.

 

Hämatom

Stort hematom! En spark av en kompis och blodet flödade jämt. Efter en tid slutade flödet och veterinären kunde tömma hematomet det och sätta en dränage .

Det viktiga är att efterbehandlingen blir noggran så ärrvävnaden blir så litet som möjlig för framtidens prestation. Ärrvävnadens inverkan på hästens prestation underskattas mycket eller tänks ofta inte på. Till och med små ärr eller ärr i skinnet som växer ihop med underliggande vävnad kan skapa stor obehag för hästen och påverkar hans allmänna välmående.

Jag efterbehandlade med laser, och massage på ärrvävnaden, samt ordinerade kontrollerad motion dagligen i några veckor / någon månad

Rörelsemönstret är så gott som normalt och hästen rids och hoppas idag utan att det märks något av skadan.

 

Benlindan åkte ner och satte stopp på allt

Hästen kom mitt i natten och jag började med lymfmassage som tog över en timme.

Resultatet blev hur bra som helst och  nästa dag syntes knappt något mer.

Mugg ! smidigt behandling med laser

1. dagen hela området var svart och full med hårda krustor

1 bilden är efter första behandlingen. Vi använde enbart laser och hästen fick springa ut till de andra efter det.

3 dagar i rad, 2 dagar paus, 1 behandling och sen 2 efterbehandlingar med 1 veckas mellanrum