Vad barnen få lära sig . Nybörjare och fortskridna

 

OBS Tänk på att försäkra era barn :-) eller kolla att försäkringen täcker även ridning och omgänge med hästarna :-)och du behöver INTE ha egen häst heller

 

MOTTO: Allting handlar om kommunikation! Det är inte hästens uppgift att lära sig människospråket, det är vår plikt att lära oss hästspråket. Wow!Och vips får vi den mest villiga hästen vi kan tänka oss!Ler stort

Förutom att barnen får lära sig från första början att sitta i balans, så får de även lära sig:

-Att ta hand om en häst: rykta, kratsa hovar, fodra och tillsammans med föräldrarna lära sig att sköta en box.

-Säker hästhantering (ledarskap).

 -Hästspråk: hur en häst fungerar, hur de pratar med varandra, vad de säger till varandra och till dig! Du får lära dig tolka hästen och använda dig själv av hästspråket.

 -Hur får ni er häst att lugna ned sig och fokusera? Eller hur ni får er häst att tycka att träningen är kul. Ni lär er varför en häst gör si eller så och varför gör just din häst detta?

 -Barnanpassad fysiologi, hästmassage etc.

 -Balans- & sitsträning

-Ridning, även hoppning (lägre hinder).

 -Coaching för samspelet med hästen

 -Horsemanship, markträningslektioner för lydnad och tillit som man kan börja ridlektionen med.

-Teori lektioner och praktiska övningar såsom  -Hur blir ni bra kompis med er häst?

-Ni lär er häst att följa löst efter er och lyssna på er utan att ni behöver dra i tygeln.

 -Agillity från marken och uppsuttet (Grupplekioner)

 -Cirkuskonster och trickträning

mm

 För äldre barn, ungdomar och vuxna:

Ridning: att styra hästen med tanken och känslan

Longering

Löslongering

Kroppsspråksträning

 

Problemlösning - enskilda lektioner, även för dig som inte är ansluten till ridskolan får gärna komma med din häst för utredning och hjälp 

EXEMPEL

 -Min häst faller alltid inåt

 -vill inte länga sig

 -är för het på hinder etc

 -andra problem

 

(lite längre ner hittar du priserna)

 

 

 

 

 

Priser för lektioner och kurser

ALLA  ÄR  HJÄRTLIGT  VÄLKOMNA !!

Jag vill vara så flexibel som möjligt, för behoven kan vara så olika mellan ekipagen. Till exempel , en del rider sen länge men vill lära sig nytt ett tag utan att behöva ta avkall på sin gamla ridskola och det ska kunna vara möjligt!

Alternativ 1: med egen häst och lånad häst 1gång i veckan    Ni kan komma på regelbundna lektioner med er häst och har många alternativ att välja mellan. Vad ni nu än väljer så kommer alla att genomgå teori och praktiska övningar i naturlig hästhantering, ledarskap, horsemanship och teori kring hästens psykologi samt fysiologi och massage. Naturligtvis kommer allting att vara anpassat efter ålder.

Ni lär er hur en häst fungerar, hur de pratar med varandra och vad de säger till varandra och även till dig! Ni får lära er hästspråket så att ni kan kommunicera med er vän.

 Tidsåtgång: ca 1- 1.5 timmar 

Pris per lektion barn 160:-

Ungdom från 14 år    180:-

Vuxna                        200:-

 

Alternativ 2: Blockundervisning för reguljära ridskoleelever
Ett alternativ jag förespråkar för de med leasad häst (förklaringen kommer på egen sida). För att komma nånvart är detta ett mycket bra alternativ. Ert barn kommer att få snabbare framgång och känna sig trygg i ridningen och ni som har leasad häst ska ju ändå var här några dar i veckan Wow! I en hel månad har vi 2 - 3 lektioner i veckan, speciellt bra för nybörjare för att komma igång, även för små barn. Efter det  kan ni som har leasad en häst  fortsätta på egen hand och tar  sedan 1 lektion i veckan.

Pris för blockundervisning och leasad häst                                     140:- / undervisningstillfälle under den första månaden              160 :- efter det.

 Alternativ 3: Intensivkurs för barn (under skollov) med egen häst eller lånad häst 3000:-/vecka

 

HÖSTLOVKUL med början den 26 Oktober  ( ni  behöver inte ha egen häst)Boka in en tid för en annorlunda höstlovskul med hästar!
Du får höra om vildhästarnas liv och hur man gör att bli bästis med sin häst.Du får lära dig lite hästspråk( såsom att hälsa rätt ) och hästarna bara älskar detta. Och de som har redan erfarenhet med hästar får prova på hur man får en häst att stanna och följa med utan att dra i grimskaftet. Och är ni riktigt duktiga hur man gör när de är lösa. Vi kan även lära hästen lite tricks:-)
Har ni egen häst så får ni ta med den och jag hjälper er med råd och dåd om ni tycker ni har ett problem. T ex hästen är jätte bufflig.
För alla , även vuxna som inte har erfarenhet med hästar, får lära sig hur hästar fungerar och i lugn och ro och egen takt närmar sig och även umgås med en en häst. Även de som är rädda. Utefter vad jag ser hur det fungerar utvecklar vi vidare steg.
Vi tar oss 2 timmars tid. Och det ska bara vara max 3 åt gången
Mina tider är flexibla, men jag försöker naturligtvis samla ihop grupper av nybörjare och mer erfarna hästmänniskor, vuxna och barn. Så, när ni anmäler er, är det viktigt att ni berättar lite om er själva och era erfarenheter, samt om ni vill komma med egen häst, och vilka tider samt dagar ni kan.
Ni får boka in er kl Måndag- Fredag kl 11 och 17 med egen häst
och kl 14 utan egen häst
Pris barn : 300:-
Vuxna :400

 

 

Intensivkurs för vuxna i en vecka  3000:-( 2-3 timmar per dag ) Vi jobbar med det du vill och vi gemensamt kommer fram till, för bästa möjliga resultat. 5 dagar

 

Alternativ 4: Blockundervisning (gäller även vuxna med egen häst)

Ni inackorderar er här en tid och tar regelbundna lektioner 3 gånger i veckan där vi kan ta itu med alla sorts problem (om ni har några vill säga) eller bara göra en intensivkurs i ämnen ni väljer. Gyas-horsecommunikationTWOWAYS komer alltid att vara en röd tråd i allt vi gör!

Pris enskild 250:- 45 minuter

2-3 ekipage 200:- 1 timme ibland längre

 Paketpris 1 / månad / häst: 4500:- inklusive box, grovfoder (12 kg), anläggningsavgift och 3 lektioner  i veckan för ungdom/ vuxen

Paketpris 2: 4000:- /månad för  barn /ponny

Utan foder: 500:- billigare/häst   250:-/ponny

 

 Paketpris 3:   per vecka inklusive uppstallning  och 3 lektioner 1500 :- vuxen /häst

 1200:- barn /ponny  /vecka 3 lektioner

 utan foder 200:- billigare

 

 

 

Med reservation för felskrivningar.