12. dec, 2011

Hästkommunikation/ horsemanship

Som ni såg på facebook håller jag på att vidareutveckla mitt sätt av hästkommunikation/ horsemanship. Stegen som jag formulerade där är stegen i sin föjld som de ska utföras.

Jag är ständig på jakt efter information och att fördjupa mig  mer och mer i hästens väsen. Det roliga med hästar är att man aldrig lär sig slut.

En del gör jag intuitivt och hästarna reagerar ibland så överraskande positivt att jag många gånger undrade varför och ibland kommer jag underfund ibland inte.

Ibland hände det  att jag faktiskt förstörde förtroendet något och stod lika frågande framför; och minst lika många gånger visste jag exakt vad som hände naturligtvis .

Vissa sätt är bättre än andra. Men just när man står och undrar, det är då där det händer något.

I mitt Häst-ABC fattas några bokstäver. Jag vet en hel del om hästens beteende och en mängd lösningar. Strävan är alltid hur jag får hästens respekt och förtroende på ett sådant sätt att hästen känner igen sig.

Join upp har många hörttalas om, och använder det säkert också. Jag mötte hästar där det inte fungerar helt enkelt! Något fattades.

En vän skickade mig en länk av en kvinna som har utvecklad en metod som  grundar sig på hästens ritualer. Jag hittade en mängd info men upptäckte även att vissa detaljer fattas.

De praktiska detaljer t ex som när man läser texterna och undrar över : Vad/hur menar hon hur det ska utföras? 

 Mig gör det ingenting då saker och ting fullständig faller på plats.  Mina intuitive riktiga handlingar kläddes nu i ord och jag fick möjligheten nu att sortera i min kunskapsbänk ordna upp och utveckla en ännu mer grundlig method och som är rätt för alla hästar Alla hästar kan förstå den till och med hästarna som har tappad sitt språk men kan återfå den....

Hästarna jag har haft svår med är de mycket misstänksamma och mycket låsta hästar.

 Dessa behöver mycket mer tid än jag kan göra på en clinic eller enskild lektion

.Mitt ABC fick nya bokstäver. Nu är det bara att använda det och förmedla till alla er som vill jobba med det...........