28. jun, 2012

Livet är underbart

När man hinner göra det man vill, det man önskar mest. Konstigt nog ordna sig detta med pengarna i alla fall ...

Att gå på betena en tidigt vår/sommarmorgon det är livet. Det enda man hör är fåglarna,insekter och så småningom snarkandet av alla hästarna. Förutom 2 väktare sover för det mesta hingstarna djupt när jag kommer den dagestiden. Att sitta på en sten eller vandra runt dem lugnt och stilla medan de tillitsfullt fortsätter att sova , det ät livet.

Så småningom vaknar de till liv för att kasta en morgontrött blick på mig för att säga: gäsp är du här , god morgon. Sen kommer stretchrutinerna med lite pust och stånk och stön. För det mesta kommer de lugnt för att hälsa och gosa lite...det är livet.

De flesta låter sig kännas igenom och de är vana att jag tittar lite mer forskande på benen för att hitta mindre blessurer.

En titt i badkaret så allt är rent avslutar hingstbetesvandring och jag fortsätter till stona. Mycket livligare och mer hyrakibenägna, men ändå respektfulla. Att dela ut mineraler medan de väntar snällt...det är livet. Att sätta sig till fölen när de sakta närmar sig för att undersöka, vad kan man önskar sig mer? Och det är mitt arbete! Att kunna fixa till ryggar och höfter, att lindra på smärta och hjälpa vidare ... det är livet för mig. Och vet ni vad, det är inte så många år sen jag började med det yrkesmässigt.  Gör det ni vill och önskar mest, livet levs nu idag, livet är underbart. För allt det man störde sig på faller bort ofta helt av sig själv. Fasen att det tog så långt för mig att begripa !