16. jan, 2016

2016

Jag är nog ingen duktig bloggare tror jag. Nä, det är jag säker på. I o med jag skriver så himla mycket och utarbetar workshops så glömmer jag bort det helt enkelt. Lite dumt förstås .

Nytt är att jag arbetar på en bok som ska heta : Nyckeln till hästens värld och språk.Längtan att skriva en bok har jag haft länge. Beslutet fattade jag när jag höll på att utarbeta min föreläsning : Din relation ligger till grund för hästens prestation. Jag upptäckte att jag hade  kunnat skriva hur mycket som helst. Jag fick mycket beröm och erkännande av Stina Helmersson som skriver hästartiklar redan i minst 15 år, har skrivit jätte många böcker och tycker jag har något att förmedla . Riktigt roligt att höra.

Något som gjorde mig ytterst besviken är att det inte ville sig med en alternativ ridskola för barn. Jag tror att själva ordet ridskola framkallar vissa föreställningar som inte stämmer in med det jag vill förmedla. Väcker förväntningar som jag inte kan och vill uppfylla. För hästens skull. Så i och med jag vill inte släppa detta helt  så förföll det mig att döpa om det till Hästakademi istället. Det handlar om att lära ut en gedigen kunskap kring hästen som man helt enkelt inte får i de vanliga skolor. Inget sagt mot de vanliga skolor som lär ut mycket annat matnyttigt men ordet ledarskap vet de knappt vad de menar med. Oftast är ordet "dominera" det som står i förgrunden. Att använda sig av dominans och spö är så mycket mer vanligt än att använda sig av pedagogik genom kunskap kring hästens natur och psykologi. I o med jag har haft ett antal praktikanter här så vet jag ju vad de lär sig kring hästens natur, biomekanik, ledarskap etc och det är  så gott som ingenting. Allt som ligger mig kring hjärtat berörs mer eller mindre ytligt. Bra för mig, då har jag ju något att lära ut och komplettera med, eller hur? Men inte så bra för de stackars hästar och de unga människor som verkligen vill ha en relation med hästen och blir begränsade i att använda hästen som en motorcyckel och lär sig hur men tvingar den till lags. Har den ond och vägrar, så är hästen dum ! Sadeln måste passa. Men javisst det gör den den glider ju inte rund, eller ? När de ser hur jag arbeta med hästar, att de följer som hundar, kommer och myser, gnäggar av glädje när de ska till träningspaddocken, för det mesta , ja då öppnar sig en värld. Och jag är glad att kunnat skapat en liten motvikt. Att kunnat förmedlad känslan. Jag blir bara så förbannad!. Alltså år 2016 kommer att bli pennans och kursernas år. Vill någon har sin häst till eller inriden eller rehabiliterad så går det förstås jätte bra ...Ha det bra så länge ...