12. aug, 2014

Konsten att motivera en häst och att bli en naturlig ledare för din häst

DEn 28 - 29 Juli höll jag en clinic med tyngdpunkt på relationer- hästens motivation-problemlösning.

Jag använder mig förstås av Gyas-Horsekommunikation TWOWAY och detta med stort framgång.

En deltagare chattar flitigt nästan varje dag och jag vill delge detta här.

Det handlar här om en häst som hade tappd lusten totalt, var bufflig och ointresserad i allt .
"Jättelyckat pass i paddock idag. Han följde mig lös från första sekunden,följde mig istället för att hälsa färdigt hästen i hagen bredvid och travade ikapp mig när han kom efter. Så jag sprang lite mer och han hängde på över bommar och till och med över en bom som låg på två liggande sockerbitar. Idag var han besviken när vi slutade ."

Någon dag senare:

"I fredags satt jag 1 timme i hagen . Han stod bredvid mig minst 40 minuter och var aldrig längre bort än 20 meter "

 

""Jättebra pass idag också! Det var en löshoppnings kombination uppställd. Den utnyttjade vi, jag sprang och hoppade och han gjorde lika dant. Sista rundan kom han lite efter (kanske med vilje) och tog några riktiga galoppsprång genom och över hindrena för att komma ifatt mig verkligen jättekul .."

 

"Idag missade jag motivationsgränsen hårfint, mem vi avslutade bra i alla fall och när jag lämnade honom i hagen så gnäggade han efter mig när jag gick Han har också blivit lite mammig i stallet haha, så fort jag försvinner ur synhåll blir han lite orolig och trampar runt i stallgången och till slut måste han bajsa haha"
Söndag 22:38
SVAR: du duger alltså som sällskap

Måndag 09:10
"Jaa tydligen jag fattade först inte att det va mig han gnäggade efter haha, men det gick liksom rakt in i hjärtat så det måste varit det. W. var ju hos honom och de andra hästarna stod synliga vid staketet brevid men ja funderade på en sak, när jag hämtat honom i hagen och vi är på väg mot stallet så låter han som han tänker gnägga till de andra hästarna, men det kommer bara ut som ett litet lågt pipskri, undertryckt liksom... han tar in massa luft men så är det som han ångrar sig.. varför gör han så?"
Måndag 10:18
Svar:
Det är du som är hans ledare och vän nu och han vill ha dig för sig själv.
(Är man med ledaren så är man trygg)

 

Och allr detta efter bara 12 dagar !