5. mar, 2014

Hästen din spegel del 1Plan ett: Hästen har samma karaktärsdrag och grundtendenser som sin människa

Plan två: Våra momentana , direkta känslor hur vi mår just nu (även omedvetna känslor) påverkar i högsta grad hästens känslor och reaktioner i nuläget.

Jag har mött många ekipage i mitt liv och det är en sak som slog mig rätt så tidigt och även i hänseende på mig själv vilka hästar jag valde att köpa.
. Det jag försöker att berätta här är inte lätt att greppa och det krävs från läsarens sida att läsa nogrann och inte dra förhastade slutsatser då plan ett och plan två påverkar och väver in i varandra.
Hästens grundkaraktärsdrag avgör sen hur den kan hantera situationer vi slänger in den i.

En envis person brukar köpa envisa hästar
En rädd person brukar köpa osäkra hästar
En en glad person brukar köpa livliga hästar
En dominant person köper gärna tuffa hästar på gott och ond då tuffheten kan har olika orsaker. Den kan även grunda sig i rädslan och då får vi farliga kombinationer.

Oftast köper vi precis den hästen som kräver att vi måste ta hand om vår egen inställning och attityd om vi vill åstadkomma en äkta förvandling i relationen till den som skapar harmoni och trygghet. Inte att förväxla med kuvning (men det är ett annat ämne)

En osäker häst blir aldrig säker om den har en osäker människa. Först när vi kan erbjuda känslan av att vi vet vad vi gör då kan den slappna av.

En glad och sprallig människa behöver komma lite till lugn och fundersamhet om den livliga hästen inte ska bli nervös..

En dominant människa måste lära sig skillnad mellan kontrollbehov och ledarskap i respekt, mellan kuvning och förståelse och pondus, så att den dominanta hästen kan acceptera hans krav på den med stolthet och glädje i behåll och därmed bjuder på ett samarbete utan kamp.

Envisa personer måste lära sig lyhördhet
Rädda och även i våra ögon varma snälla personer måste ofta lära sig att stå upp för sig själv och ställa krav

Listan kan göras lång men är lika fascinerande sann för många som väljer hästen med magkänslan.

Och så ska det vara. Låt hästen vara din läromästare och hjälp er båda....