Vem är jag egentligen ?

 

Vem är jag och vad gör jag egentligen ?

 

 

Jag heter Gabriele, som ni säkert redan vet, mankhöjd 162.5 cm, female, ras Svenskt/Tyskt fullblod, 50 år i kroppen, ca 38 år i knoppen och 3658 år i själen d v s ganska ung ;-)
Pedagogik är min första stora passion. Att hjälpa till att lösa problem med olika medel hos människor och djur är min andra stora passion och min tredje är att alltid lära mig mer och mer och mer och mer...
Jag började min karriär med att redan på dagis och i skolan försvara de svaga och jag var inte rädd att klippa till de som var mycket större, oftast pojkar, om de var orättvisa mot mindre. (Handfast pedagogik!)
 
Djur - ja, jag har alltid haft djur - vilda, tama, köpta och skänkta... Min mamma sa en gång: "Det skulle inte förvåna mig om du skulle få en orm att hoppa genom en ring!"
Min innersta önskan som liten var att kunna prata med djur och höra vad de sa och tänkte! Jag ville ha en häst och rida som en indian redan när jag var 2 år. Dessutom lekte jag ofta medicinman som dansade rund elden och helade allt! Vi hade ingen tv då märk väl. Helt andra tider... :-) Jag fick så småningom gå på ridskola i 8 år med uttråkade gigantiska skolhästar hos en kavallerist. Sen utbildade jag mig till läkepedagog för funktionshindrade barn med bl a svår autism.
 
Genom åren har jag, förutom att jobba med alla slags djur och odla grönsaker, blivit hästfysioterapeut (numera Equin Bodyworker), sadelutprovare, tränare och problemlösare - främst i hästbranchen. Jag utarbetar ständigt nya workshops för alla utbildningsnivåer. Dessa hittar ni här: http://www.gyas-hasticentrum.se/214... Jag behandlar med massage, mobilisering av leder, laser, microströmmar och det nyaste - djupvågsbehandling! Jag håller på med rehabilitering av hästar etc etc  Mitt fokus ligger just nu på utbildning och behandling, men jag tar gärna emot Dig och din häst för träning. Jag kör även Sverige runt för kurser och behandlingar!
 
Jag vill framför allt skapa förståelse för hästen, så att man som människa verkligen ser hästen som den potential i livet  den är. Livlina, tröstare, partner, vän, tävlingskamrat - ja, allt vi använder hästen till. Tyvärr missar de flesta helheten och detta skapar problem. Av denna anledning håller jag just nu på att skriva en bok som heter “Nyckeln till hästens värld och språk” som jag hoppas ska underlätta skapandet av en ännu djupare kontakt mellan människa och häst. Här samlar jag all min erfarenhet och kunskap om hästar. Den kunskap jag hade velat hitta när jag sökte efter den! Kunskapen kring hur jag blir ledare för, och vän med, min häst UTAN våld. Tolkning av hästens kroppsspråk, hästarnas egna språk i flocken, hur jag kan härma det och få hästen att förstå och därmed bli respekterad och få dess tillit.
 Den 5 Mars 2016 hjälpte jag en hästägare med en traumatiserad häst som hon oftast inte kunde närma sig, som var svår att fånga in och inte ville lyssna utan att vara fast ett grimskaft. Inom 5 minuter följde han LÖS efter henne i förtroende. Hon lärde sig att beakta vissa regler och gå vissa vägar samt när hon skulle stanna upp respektive gå iväg för att möta upp alla hästens tester vilket snabbt ledde till att han fick större förtroende och överlämnade ledarskapet till henne.
 
Mina kunder är oftast de som är MYCKET ERFARNA hästmänniskor, som har testat det mesta inklusive olika former av horsemanship, men trots det gått bet på en häst där ingenting fungerar av det som de har lärt sig. Som har blivit rädda och uppgivna... Eller oerfarna hästintresserade i olika åldrar som läst om mig och vill göra annorlunda, och rätt, från början.
Ja, hur blev det nu med mina barndomsdrömmar att prata med djur och hela? Det blev ju så och mer därtill!!
 
Som alltid med min hälsning till er:
 
Väl mött i hästens anda! // Gabriele