Workshops- föreläsningar- kurser

Här hittar du  föreläsnigar och workshops  som är bokningsbara i hela Sverige. Du kan alltid kompettera med mina andra tjänster framförallt om du bor längre iväg och vill utnyttja kunskapsbanken jag står för.

 Kurserna håller hög nivå!! Föreläsningar baseras både på forskning, vetenskaplig litteratur av experter och mina erfarenheter både som terapeut och tränare i många år. Allt jag förmedlar är beprövat, antingen av andra eller av mig i många år  Referenserna är mycket goda. Även du som är erfaren hittar nya aspekter att lägga till din nuvarande utbildning/kunskap och du som "vanlig, intresserad hästmänniska" som vill veta mer kan se det som en trygg grund att stå på.

Kurserna/ föreläsningarna bygger på varandra men kan även gås enskilt eller som komplettering.

Jag har genom åren fått mycket god feed back, goda referenser och mycket bra erkännande för mina kurser.

Är du intresserad så hör av dig, så arrangerar jag detta! Du kan även arrangera någon av dessa kurser hemma på din anläggning eller någon annanstans. Jag kör Sverige runt. Passa även att ta tillvara min övriga kunskap som EquineBodyworker, tränare och problemlösare.

Har du inackorderingstall så kan just mångfalden av hästar och människor vara intressant. Någon kanske vill ha en behandling, den andra checka sin sadel, den tredje en lektion etc . Hör av dig för individuellt upplägg.

mob: 070 335 2441

mail gyashastcentrum@gmail.com

.

 • Biomekanik / skador

  Här lär vi oss grunderna i hästens biomekanik och vad som händer när vi överanstränger hästarna och går för fort fram.
  Den naturliga snedheten- rakriktning.

 • Sadelinpassning

  Sadel - en mardröm ! Men precis därför är det så viktigt att göra rätt.
  Här får du en bra grund att själv kunna hitta en möjlig sadel. Att du lägger märke till när det är dags för byte eller omstoppning. Glöm inte att anlita ett proffs för en sista check, helst med en impressionpad.

 • Hästens karaktär. Hur påverkar höger och vänster hjärnhalva?

  Förutom att vi går igenom hästens grundläggande behov så går vi in i detalj hur hästens grundkaraktär passiv eller aktiv påverkas av vänster och höger hjärnhalva. Detta i sin tur påverkar hur vi måste lägga upp träningen !

 • frihetsdressyr eller träning genom kroppsspråk

  Att kunna styra hästen enbart genom kroppsspråket är en häftig känsla. Samtidig som det ökar din kroppsmedvetenhet och kontroll - något som du kommer att ha stor nytta av i alla lägen även ridningen

 • Hästens naturliga asymmetrier

  Föreläsningen och workshopen handlar kring hästens naturliga asymmetri som leder till vidare obalanser. De framkallar i sin tur mycket spänningar och även hältor efter ett tag. Vi går i detalj igenom alla obalanser hur de påverkar hästen och hur man åtgärdar dem.

  I workshopen lär ni er de viktigaste grunderna (4 övningar till att börja med) för att lära hästen att hitta sin balans

 • Det är relationen som är grunden till hästens prestation

  Denna kursen är en psykologiskt djupdykning i hur hästarna fungerar. Den ger dig nyckeln för att förstå din häst och verktyg för att kunna bli en sann ledare samt betrodd vän. Ett måste för alla och en grundförutsättning särskilt om man vill prestera på hög nivå

 • Träna lastning rätt från början

  Träna rätt från början och du kommer att få en häst som lastar sig själv.

 • Stretcha rätt och förbygger tex ryggproblem

  Stretching är A och O för att hålla hästen smidig och veterinären borta. Förebygger skador och hjälper till under rehabilitering. Effekten är stor jämfört med insatsen. Och rätt utförd - hästen älskar det!

 • Trickträning

  Trickträning är himla kul! Förutom att hästen och du lär er roliga grejer så främjar detta ledarskapet enormt.

 • In och Ut

  In och utsläpp blir lätt en mardröm och ingen är nöjd. En mycket bra kurs för alla inblandade i stallet. Hästar är hästar och beaktar man vissa regler så blir allting så mycket lättare.