Lilly

Alltid roligt när ägarna tillåter att offentliggöra deras story.
Problem : Ett sto som började jaga runt ett yngre sto med eftertryck och med bakåtstrukna som har kommit tillbaka efter en betäckning. Ägarinnan frågar varför hon börjat jaga henne, och hon kände sig tvungen att dela på sin lilla flock.
Den första meningen som jag fick i huvudet var: Varför får hon ha föl och inte jag ?? Känslor som frustration, avundsjuka samt :" jag är inte till någon nytta längre" trängde sig på. Och riktigt när jag pratade senare i telefon med ägarinnan så visade sig att hon inte har ombetäckt Lilly för hon tyckte hon var för gammal. Lilly som är ranglågt använde tiden( medan ungstoet var borta) för att höja sin rang och visade ungstoet sin plats. När jag frågade Lilly varför hon gör det så pass stark, så fick jag svaret med eftertryck : Hon lyssnar ju inte !!! hon ska VISA RESPEKT ! Det var även viktigt för henne att visa flocken att hon klarar detta och kan hålla platsen. Ägarinnan berättade sen att ungstoet är nonchalant och har aldrig riktigt tillrättavisats varken av mamman eller flocken ! Ungstoet är ledarstoets dotter och det är inte utan betydelse. Sysslolös och frustrerad som Lilly var, tog hon tag i saken. Det kom fram fler informationer från Lilly som kring foder, flockens struktur och utseende och hennes förflutna , till och med namnet av förra ägarinnan.
Naturligtvis hjälpte min kunskap kring hästar att ge nyttigt råd hur hon kan göra för att skapa harmoni och vad Lily behöver . Svaret kom idag:
"Hej, jo allt är bra med den lilla flocken =O) Lilly har blommat upp och tar en mkt större plats nu i flocken och har dessutom blivit god vän med det svarta ledarstoet. Hon har åxo fått en egen liten skötare och är så stolt , man ser på hela den lilla hästen hur glad hon är . Så det blev verkligen en förändring i positiv riktning, Tack än en gång, "