• före behandling och rehabträning

  • efter 2 veckor

  • efter 4 månader

Konvalescent och rehabilitation

Allmän
Med  djupvåg laser, massage, elektroterapi, elektroakupunktur, mobilisering, rätt träning och foder hjälper vi din häst genom sin svåra fas.
Vi arbetar tillsammans med veterinär och hovslagare vi litar på.
En häst i konvalescens behöver så mycket mer än en box att stå i.  Behandlingar  1-2 ggr i veckan är bra men ändå inte tillräckligt för att få hästen  att verkligen återhämta sig snabbare och effektivare.
Med dagliga mobilisationsövningar av hästens leder, Djupvågsbehandlingar förcirkulation av hela kroppen och laserbehandlingar som inte har någon kontraindikation.  Elekroterapier kan sättas in så snart medicineringen är avslutad. Naturligtvis får hästen en anpassat hage så snart den får lämna boxen
 
Priset är anpassat efter vårdbehovet och behöver kanske inte ens gälla månaden ut innan hästen hamnar i en lägre prisklass.
Vi skräddarsyr allt  efter hästens behov!

 Vår fördel är att vi har mycket kunskap på plats och inte behöver köpa in andra experter som kostar och begänsar antal behandlingar, än veterinär och hovslagare .
När hästen inte längre behöver den intensiva omvårdnaden så sjunker priset. Se listan längre ner.

 Djupvåg /massage använder vi för att få fram följande effekter:

-smärtstillande
-ökar blodcikulationen
-stärker immunförsvaret
-lindrar nervositet
-lindrar och löser muskelkramper och spänningar
-förebygger muskel- och ledproblem
-förbättrar muskeltonus
-hjälper lymfsystemet att föra bort slaggprodukter och tillför näring.
-gallor och ödem hålls i schack.

Laserns effekter är välkända i på alla områden. Med våra 2 prober täcker vi nästan upp 100% av alla skador och det finns vetenskapliga studier att laser kan påskynda läkningstiden  vid benbrott med upp till 50 % !!

Elektroterapin kompletterar lasern och vi använder den  för att hjälpa cellerna på traven och läkeprocessen påskyndas betydligt då celldelning och därmed näringstillförsel till cellerna ökar upp till 500 gånger.
Elekroterapin är även smärtstillande och hjälper mot inflammationer.

Stretching använder vi för att:

töjer muskeln och minskar risken för träningsverk
håller muskeln elastisk och smidig
muskeln drabbas inte lika lätt av bristningar.

.
Vi lägger vår själ i att Din häst får allt den behöver för en för Dig rimlig kostnad, då all kunskap  som behövs för den viktiga konvalescensen och rehabiliteringstiden finns under ett tak.
Stor veterinär kunskap samt klinik finns bara 15 km härifrån och garanterar en optimal omvårdnad för din häst.

Vi håller hela tiden kontakt med dig och journalför hela läkeprocessen så att du alltid  är väl informerad vad som händer med din häst. Under rehabiliteringstiden erbjuder  vi också din häst en allsidig grundträning, i överenstämmelse med veterinär, oavsett om det gäller en dressyr- hopp eller trav-och galopphäst.
Vi gymnastiserar hästen med  omväxlande markarbete och lättare ridning för att bygga upp en fuktionell muskulatur och stärka senor och leder.
Hästen lämnar oss när den är tillbaka i träningsbart skick eller när du anser att du vill ha hästen hemma hos dig igen. Vi hjälper dig gärna med ett träningsprogram .

Dessutom får Din häst  foder av högsta kvalitet, analyserat och väl sammansatt.
Det kommer att finnas en specialblandning för konvalescenshästar och under rehabiliteringen återgår vi mer och mer till fodret som hästen är van vid hemifrån.

Prislistan nästa flik

Kontakta mig under gyashastcentrum@gmail.com
Tel 0703352441