Hästakademi inkl. ridning

OBS

Verksamheten har upphörd som sådant men olika delar och privatundervisning kan bokas

Jag bestämde mig att döpa om denna sidan av verksamheten. Från alternativ ridskola till storslagna hästakademi. Dels för att den aktiva responsen är alldeles för litet för att kunna vara meningsfullt även om det var tusentals som var inne på denna sidan, och dels, och det är den största anledningen ordet ridskola inte riktigt motsvarar ändamålet. 

Ändamålet är  att lära ut en djup kunskap kring hästen. Till ALLA ! Teoretiskt och praktiskt. Den "vanliga" människan med sin enda älskade häst och till de utbildade inom hästbranchen såsom ridlärare, tränare och andra intresserade. Att ge dem mer verktyg för deras verksamhet. Vissa ämnen lärs ut alldeles för litet av och jag vet att kunskapen kring hästpsykologi och träning, biomekanik, träningsrelaterade problem, ryggproblem och behandling, etc har alldeles för få timmar. Mina praktikanter som kommer från utbildningsplatser, berättar om det.  Utbildningen/ kurserna ska leda till att man verkligen kan ta hand om sin häst enlgt hästarnas grundläggande behov, fysiskt och psykiskt och även kan gå få kurser som förklarar hästarnas biomekanik och träningsrelaterade problem. Med tekniker du lär dig här gå allting mycket fortare och ökat insyn hur hästen fungerar i sina obalanser och asymmetrier samt karaktär kan bespara åratal av kamp och förebygger skador.

Skulle du vilja gå alla kurser så har du garanterad en kompletterande utbildning till din utbildning och kommer att ge dig konkurrensfördelar främst när det kommer tillså kallade  problemhästar.

Jag har speciell 2 hästar ( som jag inte säljer sen ;-) där alla som inte har en egen häst kan lära sig mycket i den naturliga grundhanteringen, ledarskap etc kroppsspråk, frilongering, kommunikation mm mm mm . Naturligtvis och det mest önskvärda  är att man  kommer med sin egen häst och kan lära sig detta. Antingen genom kurser, eller genom att komma och ta lektioner eller jag kör ut. Och så kommer jag att ha 2 ponnyer för samma ändamål för barn. Klart ska man kunna få rida, men detta är helt enkelt bara en av grejerna man kan lära sig.

Har du en verksamhet med hästar så kommer jag gärna ut och hjälper dig angående alla sorts problemlösningar. 

Kolla  in på workshop / kurser sida  och se om du hittar något kul du vill lära dig kring hästar.

Uppvisning den 21 Sept av Charlotte och Felicia

Den alternativa ridskolan för barn/ungdomar (och vuxna)

För barn och vuxna

Barn är enormt viktiga. Framtidens hästmänniskor och de behövs verkligen !

En mamma tilltalade mig och frågade varför jag inte öppnar en alternativ ridskola då hon upplever mig som en mycket bra pedagog  för sin rädda dotter. Dottern kunde inte hålla balansen och ramlade ner så snart ponnyn började trava. Vi gjorde balansträning och horsemanship med stor framgång! Efter enbart 8 lektioner satt hon som en smäck på ridskolans hästar utan stigläder och fick dessutom beröm för sin fina sits ! Nu har jag även en 6 årig utbildning som pedagog i grunden, även för funktionshindrade barn. I och med att jag älskar att jobba med barn och hästar så får det bli så:

En alternativ ridskola där barnen lär sig  mer än att enbart rida !

För att börja här behöver ni INTE sluta i era andra ridskolor för det.

Meningen är att barnen får lära sig saker som främjar och utökar kunskapen de redan har. De lär sig att se hästen som en kännande individ och partner i ömsesidigt respekt. De lär sig att lita på hästen men även få hästen att lita på sin ryttare. Ur detta formar sig ett mycket tryggt samspel som är början till framgång.Grupperna är små( 2- 3 barn per grupp) eller enskilt för att kunna anpassa allt individuellt till barnet/ungdom.

Nedanstående är några exempel som ni kan välja emellan och barnen få lära sig, men hästhantering, ledarskap och basic i horsemanship är obligatoriska 🙂

 -Säker hästhantering (ledarskap)

-Hästspråk : Ni lär er hur en häst fungerar, hur de pratar med varandra och vad de säger till varandra och till dig ! Och du lär dig också hästspråk ! Hur får ni eran häst att lugna  ner sig och fokusera? Eller hur kan ni få eran häst att tycka det är kul? Ni lär varför en häst gör si och så och vaför gör just din häst detta?

- barnapassat fysiologi och massera hästen etc

-Balans- sitsträning

-ridning även hoppning (lägre hinder)

- Coaching för samspelet med hästen

-Horsemanship

Teori lektioner och praktiska övningar såsom

Hur blir ni bra kompis med er häst?

Ni lär eran häst att följa lös efter er, lyssna på er utan att ni behöver dra i tygeln

Agillity från marken och uppsutten (Grupplekioner)

-Cirkuskonster och trickträning

Problemlösning (enskilda lektioner)

EXEMPEL

-Min häst faller alltid inåt,-vill inte länga sig-är för het för hinder etc-andra problem

För äldre barn och ungdom:

Longering

Löslongering

Kroppspråkträning

Utmaning för vuxna: lär dig rida din häst med tanken och känsla

 

Alternativ 0 )

Hästskolan har egna hästar som du kan lära dig på !

 

 Alternativ 1 du kommer med egen häst

 Ni kan komma till regelbundna lektioner  med er häst och kan välja kring mycket. (ovannämnda eller efter egen önskemål ) Men vad ni nu än väljer så kommer alla att genomgå teori och praktiska övningar i hästhantering , ledarskap och horsemanship. Samt (barnanpassad) fysiologi och massage. Framförallt lär ni er hur en häst fungerar, hur de pratar med varandra och vad de säger till varandra och till dig ! Och du lär dig också hästspråk !

Pris per lektion barn 160:-

Ungdom från 14 år     180:-

Vuxna                             200:-

 

 Alternativ 2 För barn och vuxna

Intensiv kurs under loven 3000:- inklusive box/ hage och fika för ryttaren

1 vecka : Ni anmäler er och era önskemål i tid så sätter vi ihop grupper. Ni kan stalla upp era hästar här och kommer varje dag för 2 -3 timmars lektioner. Där varvar vi allt. Från teori till hästhantering, ridning och ha kul( kolla höstlovskul nästa flik)

1 grupp på förmiddagen och 1 på eftermiddag  max 4 ekipage per grupp

Alternativ 3 (gäller även vuxna) med egen häst

Ni inackorderar er här en tid med ert häst och tar regelbundna lektioner några gånger i veckan, där vi kan ta itu med alla sorts problem, ( om ni har några vill säga ) eller vill göra en intensivkurs i ämnen ni väljer. Gyas-horsecommunikationTWOWAYS kommer alltid att vara en röd tråd i allt vi gör

Paketpris / månad : 4500:- inklusive box -foder ( 12 kg) -anläggningsavgift och 3 lektioner  i veckan för ungdom/ vuxen/ häst

Pris  :4000:- /månad för  barn /ponny

Utan foder 500:- billigare

Paketpris per vecka  :

1500 :- vuxen /häst

1200:- barn /ponny

utan foder 200:- billigare

Intensivkurs 1 vecka för vuxna 3000:-( 2-3 timmar per dag )

Alternativ 4

Vanlig undervisning på hästskolans hästar