Innan

Efter

Djupvågsbehandling är en succe´

 Djupvågsbehandling för hästar är en succé!

Sen 2013 pågår intensiv forskning om hästens och människans bindväv. Forskningen  presenterades 2015 på en kongress i USA som blev mycket uppmärksammad. Djupvågsbehandlingen är hittills den enda behandlingen som effektivt löser upp alla spänningar - förklistringar i bindväven och muskulaturen djupt ner till skelettet och som även kan häva låsningar i hästens kropp.
Rolf Göran Bengtsson använder sig av denna behandling för sina ung- och tävlingshästar och många travtränare har redan hoppat på tåget .
De mekaniska vågorna från maskinen löser skonsamt upp spänningarna djupt ner till skelettet och förmår nervcellerna att släppa taget. Bindvävsmassage upplevs annars som mycket smärtsamt med andra metoder men både häst och människa bara njuter av denna behandlingen.

Referenser säger mer än tusen ord:


"Hej! Hon verkade mycket bättre igår! I förrgår var hon stel men igår rörde hon sig nästan som vanligt. Fantastiskt! Hon var också rastlös, haha! Ville göra nåt roligare än att stå i boxen, antagligen. Tusen tack!" ( travare)

"Hej! Måste bara berätta att M. rör hoven bra ännu? testade att longera honom lite idag o han gick ordentligt ? tack för att du har räddat honom ! " Så härligt M. stod en bit ner i hagen idag, lyfte på huvudet när jag ställde mej vid grinden o ropade o sen jisses vilken galopp han satte av i o vilket steg han har fått! Så skönt att vi fick träffa dej" (en ponny som blev utdömd av vet. )

"Hon travar nu med välvd rygg och nosen i marken....han jobbar nu med helt annan lösgjordhet i rygg och bakdel" (välstammade dressyr och hopphäst) " Mitt sto går att rida nu och hon är inte sur längre"

”Jag visste inte att mitt sto älskar trickträning.  Inte ens med belöning gjorde hon det . Så dåligt mådde hon innan du kom ! ( Russ)

Boka in en tid, jag kör ut till er i hela Sverige. Samla ihop ett gäng eller några som bor i omgivningen. Om ni bor längre bort så får ni dela på körersättningen.

PRIS 650:- löpande timme Jag arbetar även med laser mobiliseringar och försöker  hitta en helhetslösning. Jag följer alltid upp hur det går och du får alltid kontakta mig för rådgivning.  Väl mött i hästens anda önskar Gabriele 070 335 2441

Vad är djupvågsbehandling?

Vad är DJUPVÅGSBEHANDLING?

AtlasOrange1 är designad, utvecklad och tillverkad i Sverige. En maskin som ger 400-1200 harmoniska mekaniska pulseringar per minut för att skapa rörelse i vävnaden. Djupvågorna går skonsamt genom kroppens lager och rörelsen sprids snabbt och ”skakar” igång stora områden, både brett och djupt.

Bindväven håller ihop hela hästen och en spänning i bakpartiet leder inom kort tid till en spänning i nacken just p g a  bindväven.

Med Djupvågsbehandling når man ett resultat på kortare tid, på ett lättare och skonsammare vis och som är väldigt svårt eller rentav helt omöjligt att göra med händerna. AtlasOrange1 arbetar med hästens muskler och bindväv/fascia på ett effektivt och skonsamt sätt. Hästens relativt stora muskelmassa gör att de djupa vågorna sprids snabbare och över större ytor än vid behandling av människor. När maskinen t.ex. hålls mot hästens nackparti går det att följa vibrationen över ryggen och bak till hästens bakben. Bindvävsförklistringar hävs även på djupet, ökar vätske- och lymfflöde samt skakar upp muskulaturen och allt detta på ett för hästen behaglig och skonsamt sätt.

Djupvågsbehandling är så effektiv vid behandling av hästar, till stor del på grund av hästens anatomi. En vältränad häst har exempelvis dubbelt så stor syretransportskapacitet som en vältränad människa per kilo kroppsvikt. Beaktat att en häst väger ca 500-600 kg, så utsätts framförallt ben, leder, senor och ligament för stora belastningar.

Behandlingen ger fantastiska resultat, uppskattas av väl hästar som hästägare och har redan attraherat några av Hästsveriges största namn.

Använd Djupvågsbehandling som:

HUVUDSBEHANDLINGSFORM  för att lösa upp alla spänningar och förklistringar i bindväv och muskulatur och innan mobilisering av leder

FÖREBYGGANDE för dina unghästar under inridning då just dessa mycket lätt drabbas av alla möjliga spänningar som i sin tur leder till psykiska spänningar

FÖREBYGGANDE och AVSLAPPNANDE för hästar i full träning och tävling

KONVALESCENS och REHABILITERING för sjuka hästar som har boxvila och lätt bygger upp spänningar som försvårar rehabiliteringen

Pris               650:- löpande timme

från 4 hästar 550:- löpande timme

körersättning tillkommer med 25:- / milen

 

Mer info hittar du här: http://atlasbalans.se/forskning och

http://atlasbalans.se/djupvagsbehandling/hastar/