Kroppsspråk

lek (hingst)

Jag och Frieserhingsten Nilkas i en jämnlik och lyssnande position efter tredje gången

Min Arabhingst på promenad som upptäckte främmande sto. Ett tydligt kroppsspråk från mig gäller här

Bonito, här en länk till filmen på You Tube om honom och som visar tydlig kroppspråket http://www.youtube.com/watch?v=RUc5ZJ9ufKM

Twoway

(Hela sidan blir förnyat och är därmed ett tag under redigering)

Efter många års lärandet från hästarna och inspirerande läsning från andra mycket framgångsrika horsemanshiputövare har jag namngett  det nu som jag lär ut redan sen ett tag, förfinat och befäst.

Framgångarna med många olika hästar och "deras" problem visar att jag har en trygg grund att stå på. I o med hästarna är mina främsta läromästare så innebär det att jag alltid är öppet att lära mig mer och mer...

Tvåväg - Twoway synonym ömsesidigt

med detta menas TVÅVÄGS KOMMUNIKATION.

En äkta kommunikation kan bara finnas om båda parter får säga sitt och samtidigt är villiga att ömsesidigt lyssna på varandra.

En annan viktigt förutsättning är att båda tolkar och pratar språket på ungefär samma sätt . Lite dialekt stör inte.

Hästar är hästar och pratar hästisch, alltid och hela tiden. Är vi tillsammans med dom så behandlar de oss som hästar med allt vad det innebär!

Det är upp till oss att lära oss deras språk och sätt att vara. Gör vi det så händer mirakel!

Att lära sig 2- vägskommunikation med hästar är samtidigt en livsstil och med tiden upptäckar man att, att bara vara tillsammas med sin häst är minst lika givande som att rida på en underbar tour eller vinna en tävling .

Jag är allt för gärna beredd att coacha er på denna underbara resan med era hästar. Lära er prata deras språk, förstå och tolka deras tecken och kommunicera med dem.

När hästen börja plötslig ändra sitt beteende och visar även "nytt" kroppsspråk för dig då har du övertygat den om att du lyssnar och är på väg att bli en värdig partner, vän och betrodd ledare.

Vad är det vad de stora läromästare som t ex  Ferdinand Hempfling, Carolyn Resnick och Mark Rashid  som är mina ledstjärnor har gemensamt ?

Det vad jag upplever att de har gemensamt är deras närvaro när de är med hästen: 250 % närvaro. Tid och rum står stilla.

De pratar tyst och lugn med hästarna.

En enorm kroppskontroll och tydlighet i varje rörelse de gör, och förstås en djup förståelse om hästens väsen, kunskap om deras språk och natur. Och inte minst respekt inför hästens individualitet. En känsla som man måste arbeta sig fram till genom öppenhet och ödmjukhet när man beger sig in i deras värld.

Hästarnas uppförande gentemot mig visar att jag måste har kommit en bit på vägen. Jag delar gärna min kunskap med er.

Grundläggande i träningssamband framförallt när hästen är lös får den alltid gå ifrån, dricka nånting eller till o med äta. jag lovar efter ett tag gör hästen det inte ofta längre :-) den sticker iväg en kort stund för att sen frivillg komma tillbaka och vara 100% fokuserad och ivrig att vilja lära sig mer...

 

 

 

Hjärtligt välkomna!

Gabriele Olsson