Samlade referenser från Facebook

Det känns så underbart med all respons även på facebook. Här kommer en samling av det jag kan hitta :-)

 ( Anna Söderberg) Min filosofi när det gäller relationen till mina hästar har alltid varit att de ska se mig som vän och trygg ledare hellre än diktator och envåldshärskare. På senare tid har det dykt upp många metoder, oftast kallade NH, som jag mest uppfattat som en form av att kuva hästen på olika vis. Att utsätta den för obehag i form av vifta/kasta rep, tryck mot olika kroppsdelar och annat som sen upphör när hästen gör rätt och då blir en form av belöning när obehaget försvinner. I min värld belönar jag hellre direkt, utan inslag av något som retar hästen!
Jag har inte ansett mig syssla med någon särskild "metod". Sunt förnuft kanske, som blivit erfarenhet genom åren. Drygt 40 år och 11 egna hästar har satt sina spår.
Godis som motivation har jag till mångas fasa använt. "En häst som får godis lär sig tigga och bitas!" har många sagt.
"Ja, om du ger den mer när den tigger och bits!" har jag sagt.
Jag har sysslat med hoppning, dressyr, terrängritt, bruksridning, körning av allehanda slag och under senare år enbart skogsmulleridning och -körning samt hemmapyssel med två små ponnyer. Motivationen har sinat en aning, men hästar är och förblir mitt liv och jag har nånstans i mitt undermedvetna suktat efter att lära nåt nytt och utveckla relationen med mina hästar. Det som fick mig att göra slag i saken var att jag snubblade över Candy, en liten skygg ponny, väldigt olik alla hästar jag haft! Känslig, oberäknelig och ointresserad av närmare kontakt med mig...
I drygt 2 år försökte jag med allt för att komma honom inpå livet utan större framgång. Sen träffade vi Gabriele!
Många aha-upplevelser blev det! Otroligt mycket har jag lärt mig... Hur allt hänger ihop när det gäller kommunikation. Fokus, närvaro i stunden, kroppsmedvetenhet och tanke!
Jag gör fel nio gånger av tio när vi tränar, men varje misstag lär mig något nytt! Inte så mycket om min häst men om MIG SJÄLV!! Att vara närvarande! Inte fundera på jobbet, städningen som behöver göras hemma eller lönen som är slut, för då går hästen åt ett annat håll...
Alla som håller på med hästar borde få ta del av detta! Känna känslan när man plötsligt kan knäppa av grimma och grimskaft på sin häst och med små tecken kan få den att gå lös bredvid genom labyrinter, över bommar och runt däck. Ledarskap, förtroende och vänskap!
Jag tänker fortsätta lära och träna!

Sofia Thomasson : Även fast detta handlade om att boka behandling i förra veckan, så vill jag starkt rekommendera Gabriele! Hon är upptäckt problem hos min häst som inga andra tränare sett innan. Efter endast en behandling hade min häst fått en helt annan kroppsform vilket tyder på att behandlingen verkligen hjälpte. Gabriele ser även din hästs problem ur ett större perspektiv och försöker hjälpa dig att hitta lösningen på problemet genom mer än bara djupvågsbehandling. Hon bemöter både din häst och dig med respekt och värme och ser till att få uppdateringar kring rehabiliteringen. Om du har en häst som jag som väldigt gärna går och spänner sig är denna behandling verkligen att rekommendera, den når djupare än all typ av massage vilket gör den mer effektiv. Hästarna gillar den likaså! Dessutom är Gabriele riktigt rolig att ha på besök

Feed back från Gotland kommer nu in peux om peux

Här ett sto som var jätte segt och ovilligt. Ägaren uppskattade starkt kunskapen kring hovarna som var grundorsaken av problemen. Vi åtgärdade även det och nu travar hon fräscht på grusvägar och asfalt mot sin ägarens vilja Smiley grin
"Ja det tycker jag att hon gör, mycket bättre! Och humöret är mycket bättre, har inte trott hon gillar att göra tricks men det har nog varit för att hon haft ont. Nu gör hon gärna tricks, men det märks också att det är en del kvar att jobba på. Men det går verkligen framåt.
Vilken tur att du kom hit"

Ett långt sms avkortat
"Hon travar nu med välvd rygg och nosen i marken....han jobbar nu med helt annan lösgjordhet i rygg och bakdel"

" Mitt sto går att rida nu och hon är inte sur längre"

" Vilar nu på båda bakben"

Hej! Hon verkade mycket bättre igår! I förrgår var hon stel men igår rörde hon sig nästan som vanligt. Fantastiskt! Hon var också rastlös, haha! Ville göra nåt roligare än att stå i boxen, antagligen. Tusen tack!

Hej! Måste bara berätta att musse rör hoven bra ännu😄 testade att longera honom lite idag o han gick ordentligt 👍 tack för att du har räddat honom

Här är han och gårdagens chatt " Så härligt Emoji smile Musse stod en bit ner i hagen idag, lyfte på huvudet när jag ställde mej vid grinden o ropade o sen jisses vilken galopp han satte av i Emoji smile o vilket steg han har fått! Så skönt att vi fick träffat dej"

(En ponny som veterinären velat avliva)
 
Vilket toppen jobb du lasern har gjort på vår Orchi. Efter 3 behandlingar så hade vi en ny häst ❤️ När vi nu kom för den 4 idag så var nästan all svullnad vid hasen borta o kotorna på båda bak var nästan normala. Vilken skillnad på en vecka ❤️
Hoppas bara det går lika bra o fort med Racer ❤️
Du är så duktig
Glömde skriva innan att vet har dömt ut henne o sagt att nu är hon Pensionär. Finns inget att göra
Men vi gav inte upp utan har provat div olika terapeuter men äntligen gick vi hit o detta har hjälpt ❤️

Tack för all hjälp med Pelle. När ingen annan, inte ens veterinären förstod honom utan slog bort hans beteende o konstiga gång med att han var travare, outbildad o att han drog tyglarna ur handen sågs som rent ofog. Du såg direkt att han hade vridit sin höft och att bettet inte låg bra i hans mun. Idag var han en glad häst, tack vare din hjälp. Du är värd en guld stjärna :0)
 
Det var meningen att min häst skulle stått i ett annat utbildningsstall men jag är riktigt glad att vi hamnade hos Gabriele istället.
Ni anar inte så mycket tid och energi hon lägger på både hästen och mig, långt mycket mer än vad jag betalar för känns det.
Otroligt smart att hon valt att utbilda sig inom så många områden kring hästar också, då kan hon verkligen se helheten och man får dessutom all hjälp på ett och samma ställe. Och det bästa av allt är att varje gång jag är där och hälsar på så e jag så taggad när jag kör hem igen, hon överöser mig med pepp och positiva ord. 'I can do it!'
 
Har varit på clinic med min travare som jag vill ha som ridhäst. Tänkte jobba med hans trav men träningen tog en annan vändning då det visade sig att han inte blivit hanterad utan verktyg som till exempel grimma och grimskaft. Han visste inte riktigt hur han skulle förhålla sig till detta. Så vi jobbade på att fylla förtroendelådan med poäng. Gabrielle tar den tid det tar och utgår från där hästen är i nuet. Hennes energi och engagemang smittar av sig och jag har fått massor av idéer och tankar om hästkommunikation. Tack så mycket för två lärorika och trevliga dagar hos dig.
 
Gabriele har hjälpt mig mycket med båda mina hästar. Min gamla Wierona ( arabsto 22 år) är tack vare henne snart återställd i kroppen efter mer än två år av behandling. Det hade gått fortare om vi hade bott mycket närmare men utan Gabrieles behandlingar hade hon varit kroniskt halt idag. Min femåring har genom clinicen hittat lite glädje i padocken igen och jag har fått bra verktyg till att fortsätta inspirera honom. Tusen tack ♡
Rekommenderas varmt! ❤️ Jag lärde mig massor som jag aldrig varit i närheten av att uppleva under de drygt 40 år jag hållit på med hästar... En helt ny värld öppnade sig!
(Föreläsning)
Gabriele föreläste på ett engagerande och synliggörande sätt. Jag fick upp ögonen och man blir så fascinerad över hur enkelt det kan vara om man har kunskapen och öppenheten. Dessa föreläsningar har gett mig mycket.( föreläsning)